KÖTÉLPÁLYÁS FAKITERMELÉS

Cégünk 1999-től alkalmaz kötélpályás technológiát fakitermelési céllal, így már többezer m3-es szakmaii tapasztalatot tudhatunk magunkénak. Valamennyi felhasználási területen tudjuk alakalmazni az 500 m hatósugarú TimberMaster erdei kötélpályánkat, akár hegyirányú (emelkedőnek fölfelé), akár völgyirányú (lejtőnek lefelé) közelítésre. Koller 300 erdei kötélpályánk hegyirányú közelírtésre alkalmas, mivel az üresjáratot itt a gravitáció biztosítja.  Mindkét kötélpálya felszerelési időszükséglete a hosszúság függvényében 3-6 órát vesz igénybe. A TimberMaster-t LKT segítségével vontatjuk a helyszínre, a Koller 300 kötélpálya pedig önjáró kivitelben készült, mivel egy 120 Le-s zetor traktorra van telepítve.
Napi teljesítmény: a kötélpálya teljesítménye mindig függ a faállománytól és a közelítés távolságától. Az állomány függvényében napi 20-40 m3 teljesítménnyel rendelkezik. Terhelhetősége 1,5 tonna, ami azt jelenti, hogy véghasználati fakitermelésben sem kell minőségromlással számolni. Az 1,5 tonna teherbírás megközelítőleg 1,2 m3 fának felel meg keménylombos fafaj esetén.
Használatához megfelelő szakmai képesítéssel rendelkezünk, melyet a többezer m3 es referenciák valamint az a tény is bizonyít, hogy az Egererdő Rt több erdészeténél került alkalmazásra a Mátrában és a Heves-borsodi Dombságban.
Termelési bér terepviszonyok és a faállomány és közelítési hossz függvényében:
4300-5300 Ft + ÁFA / m3